Gefeliciteerd, jullie worden (weer?) ouders!

De zwangerschap en geboorte van je kind is een heel bijzondere tijd vol veranderingen en emoties.

Met Gooisch Grut bied ik zorg op maat vanuit een holistische en natuurlijke visie om gezinnen op weg te helpen naar zelfverzekerd ouderschap. Je kunt bij mij terecht voor kraamzorg maar ook voor coaching en begeleiding tijdens de zwangerschap en/of bevalling.

Een holistische visie (Grieks: holos = geheel) is een visie die ervan uitgaat dat alles met elkaar verbonden is (en niet alleen een gedachte aan yoga en kruidenthee ;-)

Benader je de zwangerschap, bevalling en het ouderschap holistisch dan kijk je naar het gezin en de leefsituatie in zijn totaliteit; fysiek, mentaal, emotioneel maar ook naar de sociale leefomstandigheden. Het een kan niet zonder het ander om een mooi compleet plaatje te creƫren. Geen standaard benadering van kraamzorg en coaching dus, maar persoonlijke begeleiding op een wijze die het best bij jullie past. Het begeleiden van andere kinderen hoort wat mij betreft hier ook bij, voor hun is het allemaal spannend genoeg.

Tijdens de zwangerschap kan je denken aan het vinden van een balans betreffende ontspanning (oefeningen), gezonde voeding, mentale (Hypnobirthing, Mindfulness) en fysieke voorbereiding  op bevallen (wat kan je verwachten, hoe kan je je voorbereiden) maar ook op het ouderschap (praktische informatie over hechting en ontwikkeling).

 

              


Ik vind het belangrijk om de zorg aan te passen aan jullie leefwijze. Uiteindelijk zijn jullie degene die straks verder gaan met het gezin. Naast veel praktische informatie en aandacht voor (borst)voeding kijk ik samen met jullie naar alle aspecten van het ouderschap. Ik help jullie graag inzicht te krijgen in de behoeftes van jullie baby zonder jezelf en elkaar uit het oog te verliezen. Hiervoor heb ik diverse gespecialiseerde opleidingen gevolgd en blijf ik mij met passie verder ontwikkelen op het gebied van geboortebegeleiding en ontwikkelingspsychologie. 

Onstpannen bevallen: hypnobirthing/mindfulness

Lees meer

Gooisch Grut, niet alleen Kraamzorg!

Lees meer

Zoveel voordelen! Daarom!

Lees meer