Blije papa’s en mama’s

Van de cursus

baby
 • Iedereen die twijfelt of je al dan niet de cursus moet doen? Ik zeg DOEN! Geloof mij, je wilt dit niet onvoorbereid aangaan. Ik ben heel nuchter van aard en niet snel ergens van onder de indruk maar een bevalling, tja, wat moet je je daar nou bij voorstellen? Kan je het oefenen? Is een wee pijnlijk? Wanneer weet je dat je moet bevallen? Als je begrijpt wat er in je lichaam gebeurt heb je ook geen angst, raakt de boel niet op slot en kun je je er echt aan overgeven. Mij heeft de cursus heel erg goed geholpen, zo’n ervaring gun ik iedereen. De uitleg is breed zodat je zelf je keuzes kunt maken wat bij je past. Manon helpt je hierbij ook weer verder. Zo heb ik zelf een staand beroep, staand ben ik het sterkst. Tijdens de weeën stond ik veel rechtop en hoorde Manon in mijn hoofd zeggen; ‘maak gebruik van de zwaartekracht’. Mijn geboortecoach op afstand! Nou, dat heeft geholpen! uiteindelijk ben ik bevallen in ongeveer 8 uur, zonder pijnbestrijding, zonder in paniek te raken, van een gezonde zoon. Manon, ontzettend bedankt dat je de tijd hebt genomen om mij klaar te stomen voor de bevalling, het heeft mij geholpen om te begrijpen wat er gebeurd in je lichaam. En, wat heel mooi is; ik weet nu dat een vrouwelijk lichaam in staat is dit te doen! Veel liefs van ons!

  Tessa en Dean
 • Best wel stoer dat ik mijn vriendinnen, die al kinderen hebben, kon uitleggen hoe het geboorteproces in elkaar steekt! Bevallen is best pittig maar niet het doemscenario wat ik voor die tijd van een aantal hoorde. Ik vond het geweldig dat ik de controle had over mijn lichaam. Ik heb alle ademhalingsoefeningen toegepast en heel wat rondjes in de kamer gelopen. Ik heb geleerd naar mijn lichaam te luisteren en af te gaan op mijn gevoel! Samen met mijn partner heb ik dit toch maar mooi gedaan!

  een blije, trotse mama
 • Fijn dat je er ook was tijdens onze kraamweek!  De cursus was heel leerzaam en we hebben er veel steun aan gehad; voor- en tijdens de bevalling. Ook heel fijn dat je deze bij ons thuis hebt gegeven.

  Max en Sanne
 • We hebben de geboortecursus als zeer nuttig en bruikbaar ervaren. De informatie over de zwangerschap en bevalling hielpen in de beeldvorming en mentale voorbereiding. Het gedeelte mindfulness (m.n. de video’s en ademhalingstechnieken) waren zowel voor, tijdens als na de bevalling van waarde. Aanrader voor iedereen die met een bevalling het ouderschap tegemoet gaat!

  Koen en Marjet