Blije papa’s en mama’s

Van de cursus

Wil jij weten wat anderen vinden van de geboortecursus? Lees hieronder de ervaringen.

geboortecursus
 • De prettige en volledige cursus gaf ons nieuwe inzichten die ons geholpen hebben om nog meer stil te kunnen staan bij de mogelijkheden en wensen de wij zelf hadden ten aanzien van de bevalling en de periode erna. De geluidsbestanden vond ik een hele fijne toevoeging op de theoretische kant van de cursus. Ik heb de bestanden veel gebruikt om momenten van rust en voorbereiding in te bouwen gedurende mijn zwangerschap. De cursus heeft ons absoluut geholpen om een betere kijk te hebben op de bevalling. Daardoor hebben we ons meer verdiept in de dingen die voor ons echt belangrijk waren ten aanzien van de geboorte van onze dochter en de periode erna. Dat heeft met name mij het vertrouwen gegeven dat ik zelf zeggenschap had in het verloop van de bevalling. Daarnaast heb ik veel gehad aan het inzicht dat ontspannenheid en vertrouwen in mijn eigen lijf bijdragen aan het geboorteproces. Mede door de cursus en de visie van onze verloskundigenpraktijk hebben wij bij het starten van de weeën besloten om thuis te bevallen. We zijn ervan overtuigd dat o.a. deze cursus en de begeleiding van Manon hebben bijgedragen aan een bevalling waar we heel tevreden op kunnen terugkijken. Ik heb mij vastgehouden aan de kennis en het inzicht dat ontspannen zijn bijdraagt aan een voorspoedige bevalling.

  Emiel en Claudia
 • De inhoud van de cursus was helder, compleet en goed opgebouwd. Vooral ook heel fijn dat eerst werd uitgelegd wat er met het vrouwelijk lichaam gebeurd tijdens de bevalling. De reader is overzichtelijk, heel compleet en op een heldere, fijne manier geschreven. De geluidsbestanden zijn fijn om bij te ontspannen en helpen bij het krijgen van een positieve instelling over de bevalling. Wij voelen ons beiden beter voorbereid. Mijn partner begrijpt nu beter hoe het bevallingsproces gaat, wat ik daarbij zal voelen en hoe hij mij daarbij kan ondersteunen. Voor mij geldt ook dat ik nu beter begrijp hoe het bevallingsproces verloopt, wat ik daarbij kan verwachten/voelen, hoe ik daar op in kan spelen en wat ik er aan kan doen om mijn rust te bewaken tijdens de bevalling. Wij kijken ontspannen uit naar de bevalling!

  anoniem
 • Prettige, complete cursus, op een nuchtere manier gegeven met humor en alle ruimte voor vragen. Je hebt ons veel kennis, rust en zeker ook enthousiasme gegeven. Dank je wel! Het heeft de kijk op de bevalling positief beïnvloed. Het maakt dat je van tevoren weet wat er gebeurt in het lichaam in plaats van: een bevalling=pijn=oké, hopen dat het goed komt. Het geeft ons het gevoel dat je voor een wedstrijd traint en samen als team de bevalling uitspeelt.  De informatie en de oefeningen geven ons het gevoel dat we voorbereid de bevalling in kunnen gaan en er zin in hebben. In plaats van: oh, het gaat beginnen…help, naar Yes, het gaat beginnen!  

  Wesley en Tina
 • Iedereen die twijfelt of je al dan niet de cursus moet doen? Ik zeg DOEN! Geloof mij, je wilt dit niet onvoorbereid aangaan. Ik ben heel nuchter van aard en niet snel ergens van onder de indruk maar een bevalling, tja, wat moet je je daar nou bij voorstellen? Kan je het oefenen? Is een wee pijnlijk? Wanneer weet je dat je moet bevallen? Als je begrijpt wat er in je lichaam gebeurt heb je ook geen angst, raakt de boel niet op slot en kun je je er echt aan overgeven. Mij heeft de cursus heel erg goed geholpen, zo’n ervaring gun ik iedereen. De uitleg is breed zodat je zelf je keuzes kunt maken wat bij je past. Manon helpt je hierbij ook weer verder. Zo heb ik zelf een staand beroep, staand ben ik het sterkst. Tijdens de weeën stond ik veel rechtop en hoorde Manon in mijn hoofd zeggen; ‘maak gebruik van de zwaartekracht’. Mijn geboortecoach op afstand! Nou, dat heeft geholpen! uiteindelijk ben ik bevallen in ongeveer 8 uur, zonder pijnbestrijding, zonder in paniek te raken, van een gezonde zoon. Manon, ontzettend bedankt dat je de tijd hebt genomen om mij klaar te stomen voor de bevalling, het heeft mij geholpen om te begrijpen wat er gebeurd in je lichaam. En, wat heel mooi is; ik weet nu dat een vrouwelijk lichaam in staat is dit te doen! Veel liefs van ons!

  Tessa en Dean
 • Best wel stoer dat ik mijn vriendinnen, die al kinderen hebben, kon uitleggen hoe het geboorteproces in elkaar steekt! Bevallen is best pittig maar niet het doemscenario wat ik voor die tijd van een aantal hoorde. Ik vond het geweldig dat ik de controle had over mijn lichaam. Ik heb alle ademhalingsoefeningen toegepast en heel wat rondjes in de kamer gelopen. Ik heb geleerd naar mijn lichaam te luisteren en af te gaan op mijn gevoel! Samen met mijn partner heb ik dit toch maar mooi gedaan!

  een blije, trotse mama
 • Fijn dat je er ook was tijdens onze kraamweek!  De cursus was heel leerzaam en we hebben er veel steun aan gehad; voor- en tijdens de bevalling. Ook heel fijn dat je deze bij ons thuis hebt gegeven.

  Max en Sanne
 • We hebben de geboortecursus als zeer nuttig en bruikbaar ervaren. De informatie over de zwangerschap en bevalling hielpen in de beeldvorming en mentale voorbereiding. Het gedeelte mindfulness (m.n. de video’s en ademhalingstechnieken) waren zowel voor, tijdens als na de bevalling van waarde. Aanrader voor iedereen die met een bevalling het ouderschap tegemoet gaat!

  Koen en Marjet