Kraamzorg voor bewust ouderschap

Toen ik zelf moeder werd, besefte ik hoe belangrijk het is om goede informatie en ondersteuning te krijgen. Ik vond het zelfs zo bijzonder, dat ik toen ik er de gelegenheid voor kreeg, mij om liet scholen en de zakelijke wereld ruilde voor de zorg.

Kraamzorg is er om jullie op weg te helpen tijdens de eerste week na de bevalling met goede informatie op het gebied van verzorging, hechting en (borst- of fles)voeding waardoor jullie na de kraamtijd vol zelfvertrouwen verder kunnen als gezin. Kraamzorg is er om te signaleren of jij en je baby lekker in je vel zitten, om te assisteren als je thuis bevalt en om hulp te bieden om eventuele andere kinderen gewend te laten geraken aan hun nieuwe status als broer of zus. Verder is de samenwerking tussen de verloskundige en kraamzorg belangrijk om jullie kraambed zo goed mogelijk te begeleiden.

Kraamzorg

Uiteraard speelt hygiënepreventie een belangrijke rol dus een aantal taken worden standaard uitgevoerd zoals het verschonen van het kraambed, het bijhouden van sanitair en een wasje tussendoor. Gezond eten is zeker in deze tijd belangrijk en wie wil er nou niet een ontbijtje op bed of een lekkere lunch? Ook je visite wordt niet vergeten; haal de beschuit en muisjes maar in huis!
Andere wensen zijn bespreekbaar en worden met plezier uitgevoerd als de tijd dat toelaat maar de zorg voor moeder en kind staan voorop.

Ik ben geen fan van tijdrovende ingewikkelde fruitpaletjes van dolfijnen van banaan in een zee van druiven maar wel van een fijn bakje vers gesneden fruit, met liefde, ook voor papa’s en andere kindjes. De tijd besteed ik graag aan aandacht voor jullie verhaal, hoe jij je voelt, aan voorlichting en begeleiding, zodat je na deze week er vol vertrouwen en uitgerust er tegenaan kunt.
Als je dit ook belangrijk vindt, dan zit je goed bij Gooisch Grut!

Flexibiliteit in uren

De kraamtijd hoeft niet te worden ingedeeld in van te voren vastgestelde uren (volgens Landelijk Indicatie Protocol (hierna: LIP): zorg t/m de 8ste dag. Ben je er dan nog niet klaar voor is tot en met dag 10 mogelijk). Het LIP is een meer/minder-protocol maar gemiddeld ontvang je 49 uur bij borstvoeding en 45 uur bij kunstvoeding over 8 dagen. Er gaan uren af als je 1 of meerdere dagen in het ziekenhuis verblijft. Heb je wat meer ondersteuning nodig dan is herindicatie mogelijk.
Flexibele invulling heeft als voordeel dat de zorg goed kan worden aangepast aan jullie situatie.

2-kraamzorg-pixa-

Voordelen

  • Altijd een persoonlijk kennismakings- en intakegesprek
  • Het gezin en jullie wensen staan centraal
  • Kwalitatief hoogstaande zorg vanwege up to date houden van de benodigde kennis
  • Eén solide aanspreekpunt voor-, tijdens- en na de zorg, ook na je kraamtijd welkom
  • Flexibele en persoonlijke coaching
  • Professionele en betrokken zorg met extra aandachtspunten, net even een stap verder

Je hebt de vrije keuze voor kraamzorg dus ook particuliere kraamzorg wordt vergoed door alle verzekeraars vanuit het basispakket. Er is een wettelijke eigen bijdrage die vaak bij de aanvullende verzekering vergoed wordt. Zie hiervoor je polisvoorwaarden of neem contact met mij op.

Kraamzorg
baby-