Geboortecoach

De doula is hip! Steeds vaker roepen zwangeren de hulp in van een doula om verzekerd te zijn van continue vertrouwde begeleiding bij de geboorte.
Ik begeleid al jaren zwangere vrouwen en hun partner tijdens zwangerschap en geboorte alleen past de naam geboortecoach mij beter dan doula.

Het moment van de geboorte is zo belangrijk voor de verdere ontwikkeling, het geluk en de gezondheid van je kind, jezelf als moeder en gezin. Als jullie hier goed op terugkijken werkt dit jarenlang door. Je maakt een hele goede start als de geboorte zo optimaal mogelijk verloopt.

Als coach en ervaren geboortezorgverlener begrijp ik de fysiologie van de geboorte en weet wat jouw emotionele behoeften zijn.
Studies hebben aangetoond dat door constante begeleiding van een coach of doula de bevalling beter verloopt en dat er minder complicaties zijn.

Elke geboorte is uniek en onvoorspelbaar en ieder beleeft het op een andere manier. Een coach aan je zijde kan je helpen om volledig geïnformeerd keuzes te maken tijdens het hele geboorteproces.

wat kan ik je bieden

  • een aantal bezoeken in je zwangerschap om je wensen te bespreken
  • voorbereiding met Hypnobirthing en mindfulness
  • als je wilt maak ik samen met jullie een geboorteplan
  • je mag mij altijd benaderen met vragen en voor ondersteuning tijdens de zwangerschap
  • ondersteuning tijdens de geboorte op een wijze zoals jij dat wilt, zowel mentaal als fysiek
  • na de geboorte een bezoek om je ervaring te bespreken en om eventuele vragen te beantwoorden

Uiteraard kan je dit ook combineren met aansluitend kraamzorg als de agenda dat toelaat of een volledige cursus ‘Ontspannen bevallen en een goede start’.

Of wellicht heb je alleen behoefte aan een gesprek, ook dit kan.

coachen-stone-316225_1280