Borstvoeding volgens Gooisch Grut

Voordelen van borstvoeding

Borstvoeding bevordert het contact tussen moeder en kind. Het heeft dus een heel gunstig effect op de moeder/kind binding. Moedermelk is de meest geschikte voeding voor elke baby. Het heeft altijd de juiste samenstelling en het is altijd op de juiste temperatuur.

Moedermelk beschermt je kind actief tegen ziektes zoals luchtweginfecties, allergieën, eczeem, astma, darmontstekingen en middenoorontsteking. Op langere termijn heeft je kind er zelfs nog profijt van: het vermindert de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht en suikerziekte.

Ook voor jezelf heeft borstvoeding veel voordelen. Het begint al meteen na de geboorte van je baby. Zodra de baby aan de borst gaat kan de baarmoeder beter samentrekken waardoor je minder last zult hebben van bloedverlies. De baarmoeder zal ook sneller dalen tot de oorspronkelijke positie. Je bent eerder terug op je oude gewicht. Uit onderzoek blijkt dat langdurig borstvoeding geven de kans verkleint op aandoeningen als botontkalking op latere leeftijd, reumatische artritis en borstkanker.

Je hoeft geen handelingen te verrichten om de baby van eten te voorzien; moedermelk heb je altijd bij je, kant en klaar, steriel verpakt! Je hoeft geen flesjes uit te koken, je hoeft het niet klaar te maken en je hoeft je geen zorgen te maken dat de voeding te koud of te warm is.
Met het geven van borstvoeding heb je op natuurlijke wijze veel huid op huidcontact wat positief is voor goede hechting.

Met heel veel kennis over borstvoeding help ik je graag op weg door in de zwangerschap al informatie aan te bieden, goede begeleiding in het kraambed te geven en bereikbaar te zijn voor vragen en ondersteuning als de kraamperiode is afgelopen. Uiteraard volgens de nieuwste richtlijnen, want als jij de keus maakt om je kindje zelf te voeden, doe ik er alles aan om je daar bij te ondersteunen.

baby

Gooisch Grut is in het bezit van een professionele kolf welke in de kraamtijd kosteloos gebruikt kan worden.

Kies je voor kunstvoeding: ook daarbij krijg je de juiste ondersteuning en up to date informatie.

https://borstvoeding.com/
De digitale vraagbaak op het gebied van borstvoeding. Van het fysiologische proces tot ondersteuning bij de uitvoering.

4-borstvoeding-10269879_m-300×300
baby-